Way of the Wicked Hellsinki

Sarven Mestareiden kokouspöytäkirja, vol. 2 - kirjoittanut Jarvis Anarl

Viikko 7 Sarven valloituksesta.

Kirjoittaessani tätä pöytäkirjaa on tunnelma hyvin kiihtynyt. Sarveen on hyökätty! Tällä kertaa hyökkääjät saivat vähintäänkin moraalista tuhoa aikaiseksi. Kaksi koiraoliota tappoi muutamia orpoja soluttautumalla sisään Sarveen – ilmeisesti ne pystyvät muuttamaan muotoaan. Toinen koirista pääsi valitettavasti pakoon, mutta toinen saatiin vangiksi. Se laitettiin häkkiin ja siihen kiinnitettiin sopuisan käytöksen takaavat kahleet (manacles of co-operation). Taistelu oli hurja – Lady Erin melkein kuoli. Mutta lopulta pimeys voitti, kuten aina. Hyvä niin. Minun taisteluni ovat näiden muistiinpanojen kanssa, joten käydäänpä asiaan.

Näiden järkyttävien tapahtumien jälkeen on syytä säilyttää, kuten Pimeä Isä meille opettaa, kuri ja järjestys. Siksi palaan jo hyväksi havaittuun raportoimismuotoon. Kaikki tapahtumat ovat aikajärjestyksessä.

Yleisiä tapahtumia

- Lentävä lillend, nimeltään Calliaste, hyökkäsi sarveen, hm, rakastajiensa kanssa kakkostason kautta. Hirvitys itse pääsi valitettavasti pakoon. Mutta hänen keijumaiset apurihaltiansa kuolivat kaikki paitsi yksi, jota sitten kidutettiin. Hän kertoi mestarittarensa lisäksi, että Calliaste oli liittoutunut jonkun kanssa. Kuka tämä joku on, sitä ei haltia suostunut paljastamaan Erinin ja Halthuksen kovasta työskentelystä huolimatta. Ehkä hän ei tiennyt? Eivätkö hyvänkään voimat kerro alaisilleen kaikkea? Hälyttävän kieroa toimintaa!

- Lillendin kanssa samaan aikaan ykköstasolle hyökkäsi… jokin tiikeri. Oliko tämä Calliasten apuri? Vai itse legendaarinen Yksisilmä? Typerät orvot vain tuijottivat kun tiikeri otti mittaa glyphin kutsumista hell houndeista. Tiikeri pääsi valitettavasti karkuun eikä edes Gurrash pystynyt jäljittämään sitä.

- Grumblejack valitteli edelleen janoaan. Mestarit lupasivat tuoda viiniä ahkerasti litkineelle jätille jotain juotavaa kaupungista.

- Drowningtonin rikollispomo, Rubal Thraam, kutsui Mestarit tapamiseen. Raukkamaisesti hän käytti syöttinä Eriniä, joka oli kidnapattu (omien sanojensa mukaan, huom) Farholdessa heidän ollessaan suorittamassa tehtävää. Eriniä ei kuitenkaan oltu vahingoitettu, kun Mestarit tapasivat Rubalin hänen Drowningtonin, hm, kartanossaan.

Thraam oli saanut vihiä Mestareiden rikollisesta toiminnasta Drowningtonissa toimivasta Sekatavarakaupasta – varsinkin, kun edellinen liiketoiminnan laajennus paljastui edeltävällä viikolla. Thraam oli kuitenkin sanansa mittainen mies. Hän vaati, että Mestarit liittyisivät paikalliseen varkaiden kiltaan kokeen kautta. Veitsitappelu: Xannok vastaan Endymion niminen puolituinen. Tappelu oli vähintääkin epäreilu kaikkia osapuolia kohtaan. Lopulta Endymion makasin suolet käsissään. Mestari Xannok kuitenkin pelasti hänet ja otti hänet palvelukseensa loppiäkseen (GM: Endymionista tuli Xannokin cohort). Kätevää.

Samaisessa tapaamisessa Thraan osoitti tuntemuksensa viineistä. Lisäksi hän ilmaisi huolensa Pyhän Cynthia Celesten nunnista. Mitä jos nämä alkaisivat partioimaan Farholden kaduilla sotilaiden puutteen vuoksi? Lisäksi Erin lupasi lainopillista apua tarvittaessa Thraamille. Yhdessä he yrittävät päästä Paroni Vandermirin avustuksella asemaan, jossa voivat vääntää lakeja mielensä mukaan. Erin lähetti Paronille asiasta kirjeen.

- Lady Erin jakoi orvoille tavaraa 100 gp:n arvosta ja sai ansaitsemaansa kunniaa asiasta.

- Branderscarin entinen kersantti, nykyinen korpraali Thomas Blackerly, juotettiin, kolkattiin ja sidottiin Sekatavarakaupan takahuoneeseen.

- Hexor ja Vexor kouluttivat Iraa Helvetin piirien ominaisuuksista.

- Golemi Arthephius herätettiin henkiin. Kersantti Blackerlyn aivoilla. Blackerlyn vartijatehtävät siis jatkuvat, vain, hm, “hieman” eri muodossa.

- Seppä Yorgun ei ole vielä taipunut Halthuksen tai Erinin kidutuksessa puolellemme.

- Grumblejackille juotettiin alttarin epäpyhää vettä ja hän muuttui, hm, pirullisemmaksi. Hän muisti, että periytyy Sarvea joskus puolustaneista jäteistä. Ja että nyt hän pystyy lentämään. Ja mitä vielä? (GM: Grumblesta tuli Snekiuksen cohort)

Rikollisorganisaation tapahtumia

Viikko 5
- Mestarit levittivät Farholdessa huhuja seikkalijoita vastaan. Tarkoitus on, että hinnat nousisivat minne nuo syöpäläiset ikinä menevätkään, eivätkä he saisi palveluja.
- Boggardit pyydystivät soilta kuristajakäärmee, se laitettiin C4ssä sijaitsevaan ansakuoppaan.

Viikko 6
- Käytävän 2-1 ansa korjattiin
- Mestarit levittävät huhua: nunnat ovat pahoja, he haluavat sulkea juottolat, heittäkää heidät pois kaupungista! Tämä juoni valitettavasti epäonnistui täydellisesti ja vaikutus oli päinvastainen: nunnien maine parani.
- Grumble Jack lähti boggardien kanssa metsästämän soilta lisää petoja. Tämäkin oli täysi epäonnistuminen. Kolme boggardia kuoli ja Grumble Jack haavoittui pahasti.

Viikko 7 (GM: kaksi ekaa pitää vielä heittää IRCissä tms ennen kuin toteutuvat)

- 2-1: rautaportti
- Criminal Enterprise rahan keruu
- Law Low – nosti Secrecyn +0:aan (tehty)

Sarven tapahtumia

Sarveen päätettiin tehdä seuraavia muutoksia ja lisäyksiä (nämä näkvät myös kartassa):

Luolat:

C3, sammakko kuollut, koirien tappamana?
C4, ansahuone: kuoppaan laitettiin Constrictor Snake.

Sarven tasot:

1-1, tukittu sisäänkäynti: lauenneen glyphin tilalle asennettiin uusi, samanlainen.

2-1, ansa korjattu. Käytäviin viritelty kelloja lattiatasoon siten, ettei mikään kissaa isompi pääse niistä lävitse aiheuttamatta kilinää.
2-20, valtaistuinsali: Bloody Minotaur vartioi.

3-1: sisäänkäynti tukittu umpeen Stone Shapella.
3-9, teleporttihuone: muutettu kokoushuoneeksi

View
Sarven Mestareiden kokouspöytäkirja - kirjoittanut Jarvis Anarl

Kokoonnuimme tänään jälleen Sarven Mestarien kanssa. Kokous piti sisällään niitä tyypillisiä asioita: budjettia, alaisten ojentamisen linjan sopimista, pitkiä puheita, paljon kiroilua ja vielä enemmän egoistista pullistelua. Ja hyvä niin. Nurkkaan piiloutuva, hiirimäinen käyttäytyminen ei ole soveliasta Asmodeuksen palvojille.

Listaan tähän lyhyesti asiat, joita kokouksessa sovimme. Kautta Asmodeuksen karvaisten pakaroiden, minulla riittää paljon muutakin tehtävää. Kunhan se lapsi, Ira, oppii kirjanpitämisen alkeet, saan ehkä hetken lepoa ja voin keskittyä enemmän näidenkin pöytäkirjojen tekemiseen. Painotan, että olen vain kirjanpitäjä. Osan kirjaamastani ymmärrän, osan hyväksyn, osaa en edes yritä käsittää ja vain kirjaan sen kuten sopimukseemme kuuluu. Sovimme seuraavia asioita, joista suurin osa onkin jo tapahtunut siihen mennessä kun kirjoitan tätä:

Yleisiä tapahtumia

- Paronilta tilattiin Pathfinder Chronicle, sen pitäisi tulla parin viikon sisään.
- Orpo nimeltä Ira “palkattiin” Lady Erinin (ja osittain myös minun) apulaiseksi.
- Kersantti Thomas Blackerly (joku Mestareiden vanha tuttu?), kaupungin vartioston korpraali, vetää välistä ja on muutenkin korruptoitunut. Paroni Vandermirin käskyläiset pitävät häntä silmällä.
- Lady Erin tunnetaan täst edes orpojen hyväntekijänä, kiitos rikollisorganisaation levittämien huhujen.

Rikollisorganisaation tapahtumia

- Mestarit perustivat rikollisorganisaation. Sen kasvoina toimii räkänokka nimeltä Numene. Kirjaan tähän organisaation tapahtumia yleisellä tasolla. Tarkempi kirjanpito löytyy tämän pöytäkirjan liitteestä. Heti kun jaksan kynäillä sen. Missä se Ira taas luuraa?
- Farholden rikollisimpaan kaupunginosaan, Drowningtoniin perustettiin Snekiuksen Sekatavarakauppa niminen puoti, jonka turvin käytiin onnistuneesti laitonta kauppaa.
- Desende otti yhteyttä Daveryniin ja pyysi entsiltä kontaktejaan lähettämään apuja rikollisten muodossa. Vastausta odotellaan.
- Mestarien rikolliset toimet Drowningtonissa aiheuttivat hieman kyselyjä ympäri Farholdea, toiminta uhkasi paljastua. Onneksi näin ei käynyt.

Sarven tapahtumia

- Suunnittelin budjetin Sarven korjauksiin ja muutoksiin. Se hyväksyttiin kokouksessa.
- Daemonit Hexor ja Vexor tapakouluttavat Iraa. Toivottavasti se ei ole pois kirjanpidollisista tehtävistä.
- Tutkimme ja kartoitimme Grumble Jackin kanssa Sarven. Mielenkiintoinen tehtävä, joskin sen jätin hajulle pitäisi jonkun tehdä jotain. Onneksi hänen huumorintajunsa korvaa sen mikä häneltä henkilökohtaisen hygienian saralta puuttuu.
- Halthus Nylkijä muutettiin kivestä takaisin lihaksi ja hän palvelee nyt Mestareita Sarven kiduttajana.
- Vetra Kalin takaisin kutsumisen rituaali alkoi. Se kestää 222 päivää.

- Mestarit löysivät Sarven sisäisen teleporttijärjestelmän, mutta eivät kertoneet siitä apulaisilleen. Meitä lähimpiä lukuunottamatta.
- Sarveen hyökättiin! Mestarit torjuivat hyökkäyksen ja ottivat vangiksi kääpiöseppä Yorgunin ja Sisar Marthan. Kumpaakin kidutetaan parhaillaan ja taivutellaan palvelemaan Pimeyden Herraa.
- Jurak Vanhempi, treantti, hyökkäsi sarveen. Desende ajoi hänet pakosalle tulipallon avulla. Kätevää.
- Kaksi orpoa, siis nykyistä rikollisorganisaation vartijaa, löytyi raadeltuna kakkostason sisäänkäynnille johtavien portaiden alapäästä, metsän reunasta. Tiikerikö sen teki?
- Mestarit päättivät vangita Vanhan Yksisilmän, dire tigerin ja tehdä siitä vartijan Sarveen.

Sarveen päätettiin tehdä seuraavia muutoksia ja lisäyksiä (nämä näkvät myös kartassa):

Luolat:
- C3: boggardit pyydystivät jättiläissammakon, se majailee nyt täällä.
- C4: piikkiansa lattiaan, boggardi-heimo vartioi tätä kohtaa.
- C7 – C8: tälle välille tehty ja maksettu rautainen portti. C7 tilaan voi nyt sijoittaa ison (large) pedon ja se ei pääse karkaamaan. Ellei sitten riko valurautaporttia. Millainen hirvitys siihen muka pystyisi?

Sarven tasot:
- 1-1: käytävä tukittu. Sitä vartio Bloody Skeleton Minotaur.
- Huoneet 1-18 ja 1-20 Desenden käyttöön.
- 1-26 eli sellit: hyvät lukot seiniin
- 1-27 eli temppeli: pylvääseen on tehty reikä jotta portaita pääsee kulkemaan esteettä tälle tasolle

- 2-2: salaoven taakse tehty oikea seinä ja nuoliaukko. Salaovi siis toimii, mutta se päättyy seinään.
- 2-20 eli temppeli: pylvääseen on tehty reikä jotta portaita pääsee kulkemaan esteettä tälle tasolle

- 3-3: salaovi korjattu
- 3-3 ja 3-12: huoneiden välille tehty ovi, joka aukeaa 3-3:n suuntaan

View
Erinin päiväkirja
Balentyne

Kardinaali Thornin suunnitelman mukaisesti saavuimme Balentyneen, ja löysimme majatalon jota käytämme tukikohtana soluttautumisessa. Tilat ovat hyvin niukat, ja palvelu parhaimmillaankin keskinkertaista. Kaupunki on pienehkö, mutta keskeinen kauppapaikka, mikä onneksemme tarkoittaa parempaa suhtautumista muukalaisiin. Tärkein kohteemme, linnake, on hiukan kaupungin ulkopuolella, mutta hyödynnämme linnakkeen ja siviilien pakollista kanssakäymistä tavoitteemme saavuttamisessa.

Ensimmäiset tutustumiset kaupunkilaisiin ovat olleet hyvin antoisia. Olemme esiintyneet uskottavasti tavallisina kansanmiehinä, ja päässeet alkuun tutkimuksessa alueen puolustuksesta. Karskimmat ryhmämme jäsenet ovat ystävystyneet oluen ääressä alemman yhteiskuntaluokan väen kanssa, omat keskusteluni ylemmän luokan väen kanssa ovat antaneet valitettavasti vain tietoa paikallisten parisuhdeongelmista.

Olemme käyneet myös keskustelemassa monen paikallisesti tärkeän kauppiaan luona, vaihtelevalla menestyksellä. Muutamia ostoksia on myös tehty, sain viimein taas lähes kelvollisen arkimekon käyttööni ja tilasin mursunluusta kaiverretun korun. Päätin tehdä siitä oman symbolini, siivekäs jousi kahden koiran vartioimana. Muut luut myimme, ja toverini ostivat varoilla varusteita, oman osuuteni käytin vahvistamalla ylipappi Thornin luota hankkimani jousen ja ostamalla muutaman taikakäärön. Paikallinen velho saattaa olla avuksi jos tavoittelemme yhteyttä linnakkeen velhoon. Sarvivalaan sarvi voi toimia houkuttimena, samoin kuin eräs kirja jonka löysimme alkemistin luota.

Saimme oluen avulla kuultua huhun, että on olemassa käytävä majatalosta linnakkeeseen, ja tämä osoittautuikin todenperäiseksi. Pimeän Prinssin siunauksella pääsin kenenkään huomaamatta tutkimaan majatalon ja löysin käytävän. Seurasin sitä, ja se vie linnakkeen pajaan. Saamamme naamioitumispanta osoittautui taas käytännölliseksi, pääsin sen avulla linnakepalvelijaksi naamioituneena ulos linnakkeen ovesta.

Tapasimme illalla aivan ihanan bardin, joka suostui jopa esittämään jotakin kunnollista balladia, eikä niitä alitusia tylsiä Mitranylistyksiä. Laulu kertoi hullusta prinssistä ja hänen yrityksestään hallita enkeleitä hyökätäkseen helvettiin. Emme vain enää saa kuulla näitä lauluja, koska paikalliset eivät pidä niistä ja tämäkin oli vain viimeisen illan erikoisohjelma. Jatkossa siis vain lisää “Oi valo pelastaa”-lauluja.

Saimme paikallisen alkemistin kiitollisuudenvelkaan. Hänellä oli ongelma kellarissaan, joka osoittautui olevan lukuisa määrä aaverottia. Puhdistus onnistui uusien lumottujen aseiden ja kutsumieni helvetinkoirien avulla, kovan taistelun päätteeksi. Kaikki palkkiomme meni lihaskimppujemme palautumiseen, mutta tärkeämpää oli suhteemme alkemistiin. Löysimme täältä kellarista myös aiemmin mainitsemani kirjan, joka kertoo goleminrakennuksesta. Olimme kuulleet huhua että linnakkeen velho on kiinnostunut tästä taidosta, ja voisimme päästä häneen käsiksi tätä kautta, olihan kaupungin velho luvannut järjestää joskus yhteisen illallisen.

Olemme kirjanneet tapaamiemme henkilöiden tietoja ylös toiseen kirjaan.

View
Rottajahti
4.Pelikerta Desenden muistiinpanot

Pian pääsemme toimiin. Pian Ensimmäinen veryttelee voimiaansa.
PIAN TALINDRAAD KYLPEE VERESSÄ!

Pian salakuljettajapurtilon polttamisen jälkeen saavuimme Balentowniin. Tuppukylään jonka tarkoitus näytäisi olevan tarjoamassa vihdykkeitä linnakeen sotilaille lomaaikoina. Joka tapauksessa olemme viettäneet pari päivää kylässä keräämässä tietoja jotka saatttavat autaa meitä linnakken valtaamisessa.

Vihjeitä ei ole kertynyt vielä paljoakaan, Pimeuden prinssille kiitos niiden hyödyllisyydestä:

Linnake on kääpiökorjausten alla, Gurrash on onnistunut saamaan hölmöjen rakennusmiesten kunnioituksen ja pääsyn linakkeeseen heidän kansaan.

Linanvelho on hyvääpataa paikallisen käärömaakarin kanssa ja minun maaginen tietämykseni saataa järjestää meille lounaan hänen kansaan. Huhujen mukaan hän myös rakentelee golemia tornissaan.

Linnakeessa on 5 kapteenia. Yksi heistä Varning on leireilemässä sotilas joukon kanssa jossain päin aluetta, Eerin on sunnitellut hyökkäystä heidän kimppuun.
Toinen kapteeneista on tuliluontoinen ja naimisissa kylän kaikkeimmaksi sanotun naisen kanssa, saatamme onnistua murhaamaan hänet kotiinsa ja naamioida sen perheriidaksi.
Paikan johtaja on kuulemman masentunut toistaiseksi tuntemattomasta syystä, ja tämä tieto saattaa olla hyödyllinen mutta tarvitsee lisä selvittelyä.

Linan vartijat käyvät joka maanantai syömässä Mama Guisseppen luonna. Voisimme kenties myrkyttää Guisseppenin ruuan ja näin heikentää linnaketta.

Kaikkein tärkein tieto tällähetkellä on kuitenkin Helvetin herran paljastama salakäytävä nykyisestä tavernasta linnakeeseen. Joku muukin kuitenkin tuntee käytävän, mutta se tarjoaa silti erinomaisen pääsyn linnakeeseen.

Kylässä järjestetään kohtpuolin myös kerrettiläinen valon juhla jonka tarkoitus on pelotella pimeyden palvelijoita. Niinkuin me pelkäisimme muka paria hassua papattia. Mukana tulee tosin myös markkinat joista voimme hankkia lisä varustusta tehtäväämme, joko ostamalla tai varastamalla.

Tällä hetkellä valmistelen Vahvimmalle omistettua amulettia jonka toivon suojelevan itseäni näiltä kerrettiläisiltä. Minulla on jo riittävästi heiltä saatuja arpia. Arvet muistuttavat minua tänään saamistani varjorottien puremista. Niiden puremat ovat tehneet seurueemme jäsenet Eeriniä lukuunottamatta heikoiksi ja epäilen että jotain muutakin on saattanut tarttua.
Aika ja Asmodeus näyttäköön.
Palaan nyt työnnipariin muuten en saa sitä valmiiksi ennen huomista.

View
Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View
Lopun alku
3. pelikerta, Gurrashin muistiinpanot

Edellisen seikkailumme jälkeen ryhmäämme odotti raastava ja vaativa koulutus ylipappi Thornin johdatuksella, jonka päätöksenä pidettiin juhlava illallinen. Illallisen aikana mestari Thorn julkaisi koulutuksemme päätöksen merkitsevän Talingarden valloituksen alkamista. Täten alkoi rituaali. Meistä tulisi viimein virallinen osa Asmodeuksen joukkoja.

Mestari Thorn aloitti rituaalin kutsumalla pirun keskuuteemme. Pirun verellä otsaamme piirrettiin palavan miehen pyhä symboli. Täten olemme sidottuina toisiimme. Messianin solmu on syntynyt!

Mestari Thornin vetäytyessä juhlaillalliselta, kartanon muut soturit saapuivat keskuuteemme hetkeksi ennenkuin heidän tehtävänsä alkoi. Hetki sen jälkeen meidätkin kutsuttiin Thornin puheille. On Messianin solmun ensimmäisen tehtävän aika!

Frosthamar -laiva odottaa meitä satamassa. Kapteeni Kargeot toimittaa meidät sekä aseita ja rautaa pohjoiseen Sakkaroth Tulikirveelle Tarik-jären rannalle, Vahtimuurin tuolle puolen. Tämän viikinkilaivan kapteeniin ei voi luottaa. Kargeot ei tiedä tehtävästämme. Kun aika koittaa, murhaamme miehistön, Kargeotin, ja poltamme todistusaineiston.

…ja tietenkin, kerätkää heidän palkkionsa. Olisi tyhmää haaskata rahaa…

Tämän jälkeen solmumme soluttautuu Vahtimuurin Valentine -torniin ja avaa muurin portit, päästäen pohjolan pedot valloilleen. Thorn vetää esiin savikiekon johon on maalattu Asmodeuksen symboli.

Kun kaikki tama on suoritettu, rikomme tämän kiekon. Täten sota saapuu Talingardeen.

Merimatka ei todellakaan sujunut mutkitta. Ensin vesielementtejä ja merenmiehiä hyökkäsi laivaan, jotka nopeasti kukistimme matkalaistemme Grumblejackin ja aseenkantaja Timeonin avulla. Viimeisillä hengenvedoillaan merenmies sanoi:

‘’Poika on teille se, joka tuo tuhonne…’’

Merimatkamme jatkui, mutta ongelmia ilmeni lisää. Darienin talon laiva yllätti meidät, ja saapui tarkastamaan matkantekomme. Onneksi olen ainoa ryhmästämme joka ei osaa taikoa… heheh. Naamiotaikamme, Descenden hurmaustaian sekä Lady Erinin diplomaattisten lahjojen ansiosta Darienin laivasta ei ollut meille vaivaa.

Pohjoisempaan päästessämme pysähdyimme hyljesaarille metsästämään hylkeitä ja hankkimaan makeaa vettä loppumatkaa varten. Saimme kymmenkunta hyljettä metsästettyä kunnes lihansyöjähylkeet hyökkäsivät kimppuumme. Niistä ei ollut turhan paljon vastusta.

Sitten tapasimme Yutakkeja, valaanmetsästäjiä koillisesta. Teimme kauppaa hyvällä tuotolla, ja saimme varoituksen lumimyrskystä. Heidän ennusteensa piti paikkansa, ja päädyimme myrskyyn jonka oli yllyttänyt käkättävä Quasit Demoni. Kukistimme sen ja pääsimme takaisin mantereelle.

Lyhyen jokimatkan jälkeen pääsimme Mörköläisleiriin, jossa tapasimme Sakkaroth Tulikirveen. Mörköläisten purkaessa laivaa Sakkaroth kutsui meidät telttaansa ja paljasti suunnitelmansa. Hän on ensimmäisen solmun jäsen, ja on kasannut pohjolan heimojen sotajoukot yhteen, ei vain mörköläisiä, vaan myös muiden rotujen sotureita. Kun me, Messianin solmu, saamme Valentin-tornin valtaamme, koko pohjolan mahti iskee kuin hyökyaalto ihmisten maille. Tuho pyyhkiköön Talingardeen asti etelään.

Keskustelun, syömisen ja juomisen yhteydessä selvisi myös että mestari Thorn on ollut Mitran mies. Sillä ei tosin ole väliä, sillä viikon pasta mörköläiset kerääntyvät ja kuukauden sisässä pohjola hyökkää. Siihen mennessä Valentinin tornin on oltava vallassamme, ja merkkiraketti ammuttu ilmaan.´

Muiden siirtyessä yöpuulle laivaan, Gurrash kulkee leirin läpi, löytäen Valkoisen käden klaanin joukot. Kuulumisten ja juhlimisen ohella Valkoisen käden joukot hyväksyvät Gurrashin pyynnön maalata Palavan miehen merkin valkoisen käden ylle. Täten hekin ovat siunattuja tässä sodassa.

Aamun sarastaessa laivamme siirtyy toiselle puolelle järveä. Mikä olisikaan mukavampi tapa herätä kuin verilöyöy ja hautajaiset. Laivan miehistö teurastettuna, kapteeni kaatuneena ja laiva poltettuna, Messianin solmu matkaa kohti Aldenkrossin markkinakylää. Siellä me hankimme tarvikkeita, ja jatkamme matkaa Valentinen linnakkeelle.

View
Asmodeuksen papisto
2. pelikerta
Kuten jo aikaisemmin kirjoitinkin Gurras, Erin, Xannok, Grumlejack ja minä olimme saapuneet yhteyshenkilömme osoittamaan tapaamispaikkan. Ränsistyneelle ja luotaantyötävälle, mutta suurelle kartanolle jota ympäröi korkea rauta-aita. Luottaen avustajamme sanomaan astuimme porttienläpi ja kolkutimme ovea. Ovi aukesi narahtaen ja paljasti Esinin ”sisaren”,jonka opin myöhemmin tuntemaan Tiandorana. ”Kylläpäs teillä kesti, aloin johuolestua” kuului tyly tervehdys.”Tervetuloa rakas sisareni ja te muut. Sinulla onkin erikoisia ystäviä” hän jatkoi tarkasteltuaan meitä altakulmainsa. Muutaman sanan vaihtamisen jälkeen meidät päästettiin kartanoon, missä vanha ja kurttuinen mies opasti meidät omiin huoneisiin minne meille tarjotiin kelvollinen huonepalvelu (pesu, viiniä, pikainen ateria ja hienot vaatet). Pikaisen virkistäytymisen jälkeen meidät ohjattiinn tähänasti varjoissapysyneen hyväntekijämme puheille. Hän oli ja on, pirullisen hyvännnäköinen ollakseen ihminen.(Ylistetty olkoon Asmodeus ja hänen nimensä!)Pikaisten kohteliaisuuksien vaihdon jälkeen Adrastus Thorn ,nykyinen mestarimme, ja Asmodeuksen ylipappi kertoi meille itsestään ja sunnitelmistaan. Kerrottuaan näkemyksensä hän vaati meidät allekijoittamaan sopimuksen kansaan hänen tarjoamaansa hyötyä vasten.

Sopimuksen sisältö voidaan lyhentää näin:

Edistämme Asmodeuksen kirkon takaisin nousua kaikin mahdollisin keinoin ja tukemme asmodeukselle.
Tottelemme mestariamme Adrastus Thornia ja hänen määräyksiä niin kauan kuin ne eivät ole risiriidassa kohdan 1 kanssa
Meidän tulee toimia ryhmänä ja tukea toisiamme niinkauan kuin se ei ole ristiriidassa 1 ja 2 määräyksen kanssa
Edistää omaa asemaame ja halujamme niin kauan kuin se ei ole ristiriidassa aiempien artikloiden kanssa.
Luettuani sopimuksen läpi allekirjoitin sen empimättä, tehtävä oli jo muutenkin omani. En usko että Grumblejack tai Gurras kumpikaan ymmärsi mistä oli kysymys mutta kumpikin allekirjoitti. Mutta
Erin ja Xannok alkoivat syynäämään selkeää sopimusta toinen petoksen pelossa ja toinen voittojen perässä, tämä näytti lähinnä huvittavan mestari Thornia. Lopulta kun kaikki olivat allekirjoittaneet sopimuksen Asdrastus Thorn ilmoitti tutkivansa taitojamme ja testaavan meitä olisimmeko sopivia toimimaan hänen salaisen järjestön soluna, mutta toistaiseksi saisimme levätä hänen tiloissan sekä 500 kultarahan korvauksen varusteita ja viihdykkeitä varten.Minkä jälkeen poistuimme pimeyden prinssin siunaamaan lepoon.

Pari päivää saapumisemme jälkeen Xannokin, Gurrasin, Erinin ja minun luokse tultiin ilmoittamaan että herra Asdrastus halusi tavata meidät. Ylipapin huoneessa meille ilmoitettinn kokeidemme olevan valmiita alkamaan ja ensimmäisen tehtävän olevan noutaa kellarista safiireilla koristeltu hopeinen koru ennen auringon laskua. Tehtävä kuulosti hyvin helpolta olimmehan me peneet maan parhaastavankilasta, olkoonkin että sen turvatoimet eivät ollet nimensäveroisia mokomatkin vääräuskoiset hölmöt.
Meidät opastettin kellarin lukitulle ovelle minkäjälkeen sattajat palasivat askareisiinsa ja paikalle tuli Rust, erään toisen Thornin järjestön solun jäsen, ja avasi oven kellariin ja kertoi jäävänsä myymään tavaroita joita mahdollisesti tulisimme tarvitsemaan kellarissa. Kitettyämme miekkamiestä tarjouksesta ja astelimme kellariin. Kellarin tapahtumia on kokonaisuudessan turha ruveta selosstamaan tässä ja seolisi puuduttavaa luettavaa, joten tiivistan sen lopputelemaan.

Kellarissa oli useita salaovia ja huoneita joiden löytämiseen kului suurin osa ajasta ja kellarin ovien yläpuolella oli uskontomme viisaita mietelauseita ja ohjesääntöjä, en ikävä kyllä muista niitä tarkaan mutta voin ainakäydä kellarissa tarkistamassa. Joka tapauksessa kellarista löytyi muun muassa kristallikuula joka näyttäisi toimivan kuin alchemic ice, hopeinen käärmeriipus, kaksi kasaa hopeanhohtoistametallia joka Rustin mukaan olisi hyvinkinarvokasta, sekä kerrettiläinen Mitran-epäpyhä symbooli(olkoonkin siten hopeaa ja smaragteja). Näitä esineitä olivartioimassa oli epämääräistä sienirihmastoa, lentävä verikummitus,kaksi metallikäärmettä (metallikasat jotka otimme mukaan), sekä joukko epäkuoleita. Tutkiessamme kellaria kohtasimme myös surkean pakanajumalanpalvojan Timeon jonka tiedot osoittautuivat poikeuksellisen hyödyllisiksi. Emme tarvinnen hänen oikealle polule kännyttämiseen kuin hieman uskonnomme työkalun esittelyä(hän paljastikaiken ennen kuin kerkesimme kidutta häntä). Suuremman vastuksen antoi Tom-pojan esimies sir Balin joka oli vangittu kellariin mitä ilmeisimmin kohtaamaan meidät. Taistelumme osoitti kuinka arvokas Mitran suojelus oli, eli ei puupenninkään arvoinen. Taistelun päätyttyä Gurras riuhtoi entisen miehenmetsästäjän haarniskan itsellen ja lähti lampsimaan takaisin päämajaan jättäen huomiotta meille annetun tehtävänkokonaisuudessaan. Turhautuneena tempaisin itselleni kaatuneen vihollisen hopeariipuksen, ja onneksi tempaisinkin koska Gurrasin mestarille ojentama (Timeonilta anastettu ja aiemmin hänen itsensä ohikävelemänsä) amuletti osoittauti olevan kyllä hopeinen mutta käärmeiden silminä olleen lasipalat jotka pirstoutuivat iskusta pöytäävasten. Tajuttuani Gurrasin erehdyksen ojensin ilmiselvästi raivostuneelle mestarillemme noukkimani symbolin. Saatuaan amuletin Thorn rauhoittui ja kehoittiminua pitämään amuletin harhauttamistavarten ja kielsi enään koskaan tkemästä samanlailla hänelle. Tehtävämme näin ollen onnistui.”Huuuh” Voikumpa sitä seurannet harjoitukset olisivat ollet yhtä helppoja. Päätäni kiristää vieläkin mutta ilmeisesti kouluttajamme osaavat asiansa, minä ja toverini olemme kehittyneet paljon paremmin kuin ennen.

Useita päiviä myöhemmin

Ahh. Pääsen taas kertomaan voittoisasta taistelusta Helvetin yliherran nimissä.
Mestarimme keskeytti useita päiviä jatkuneen harjoittelumme kutsumalla meidät jällen huoneeseensa.”Meillä on ongelma” hän aloitti ja kertoi nähneensä mustan lohikäärmeen lentämässä horisontissa sinällään merkityksetön tapahtuma muta se olitullut seikkailijoiden niiden nenänsä jokapaikaan työntävien idiootejen tietoisuuteen ja heitä oli tulossa joukoittain alueelle. Tämä tietenkin vaaransi päämajan salaisuuden ja siten turvallisuuden jonka takaaminen olisi meille elinehto. Saimme mestarilta yksinkertaiset ohjeet, varmistakaa etteivät seikkailijat löydä lohikäärmeitä alueelta ja pitäkää todelliset motiivimme salassa.

Tehtävänanto oli haasteellinen emme tiennet mitään lohikäärmeistä. Pikainen tutkimuskirjastossa paljasti niitä olevan useanlaisia mutta ei mitään muuta hyödyllistä. Turhautuneena tilanteeseen suunnittelimme matkaa läheiseen kylää tiedon keruuseen mutta onneksi törmäsimme ovella vanhaan tuttunn Grumblejackin. Grumblejack paljasti että alueella olisi vain yksi paikka minne lohikäärme voisi piiloutua.
Yritimme kovasti neuvotella isoaystäväämme tulemaan mukaan avuksi, mutta hänellä oli kullemman parempaakin tekemistä. Saimme häneltä kuitenkin kartan vastineeksi parhaasta viini-pullostani. Minusta kuitenkin tuntuu että jättimme juo liikaa. Asia ei kuitenkaan liityt tehtäväämme joten annoimme sen olla ja lähdimme piilopaikkaan hyvin naamioituneena, vaikka itse naamioineena niin sanonkin. Perillä piilopaikassa joka osoittautui luolaksi kohtasimme kaksi pientä lohikäärmettä jotka näyttivät koostuvan mustastakivestä.

Aluksi tilanne ei näyttänyt lupaavalta mutta onnistuimme rauhoittamaan tilanteen. Pimeudelle kiitos että seurueemme kaikki jäsenet näkinät kuinka edullista olisi omistaa lohikäärmeiden kaltasia liitolaisia (olkoonkin pieniä). Miten pysäyttää seikkailijat löytämästä niitä/heitä. Päätimme surittaa harhautuksen tekemällä vale leirin luolan läheisyyteen. Harhaanjohtaminen olisi mitä luulavimmin onnistunut ellei se juoppolalliksi naamioitunut Gurras olisi ruvennut meluamaan luolassa.
Harhautus suunnitelma muuttui lennosta väijytys suunnitelmaksi kun elämän humalainen ystävämme johdatti joukon luolaan jossa heidät surmattiin armotta. Viimeinen kyllä yritti antautua mutta hukkui suoveteen kun Gurrar kolkkasi hänet lätäkköön. Loppujen lopuksi tilanne osoittautui edkkaksi saimme seikkailijoiden varusteet ja lohikäärmeiltä pienen palkkion ennen kuin aloitimme matkan takaisin päämajaan.

Osoittakoon matkamme että Mitran palvojat vajoavat lokaan
ja
Asmodeuksen palvelijat nousee lohikäärmeenlailla korkeuksiin.
Yleistietoa
Hahmot:
Rairari: Desende,Tiefling(Rakshasa blooded)Sorcerer(Cross-Blooded;infernal/serpentine)
mmultima: Lady Erin, Aasimar Cleric/Monk (Asmodeus Herald Caller)(Zen archer)
Tagrila: Xannok Domitius, Half-Orc Warpriest of Asmodeus
Addry: Gurras Orc Barbarian

Sivuhahmot:
hargoyle: Grumblejack, Ogre ex-vankikaveri[/font][/color]

Hangman, puoliörkki Rust, ihminen Tric ihminen Tiandor, Erinin sisko Adrastus Thorn, mestari ja Asmodeuksen ylipappi

Yleinen varustus:
Maaginen huivi (ulos otettu: 2dagger, 2houlisympol, mv-tieftules)
Vartijoiden aseita, haarniskoja x2, 2x jousta ja nuolia(n.20kpl)
Tanglefootback x2[/font]
Mv,Nuolia x15 (Erinillä)[/font]
C.L.W potions x3[/font]
Mv.Glaive x3[/font]
Mv.Longsword x3[/font]
Mv.Shortbow(small)[/font]
Mv.Stubbetlether armor(small)[/font]
Kultaa 36+84+113+500(dragons opaalit)+[ 144(Desenden hallussa)]

Mithrilliä (Erin ja Gurras)
View
Pako Brandescarin vankilasta
1. pelikerta

”Olette syyllissiä!!”

Meidät on tuomittu lainrikkojina – pahinmista pahimpina.
Talingardin ”hyvät” ihmiset raahasivat meidät kahleissa maistraattiin ja tuomitsivat meidät pikaisesti, mukamas, oikeudenmukaisesti kuolemaan, minkä jälkeen meidät lähetettin Branderscardin vankilan ja siellä merkittäväksi polttomerkillä ikuisiksi valapatoiksi.

”He raahasivat teidät alas vankilan kellariin ja merkkitsivät teidät riimulla F. You are forsaken;
tai yleiskielellä ”olet hyljännyt”.”Ette olla Branderscar vankilassa pitkään.” He ilkkuivat
”Branderscar on vain tilapäinen sijoitus. Kolmessa päivässä ,oikeudenmukaisuus tulee.
Kolme päivän ,ja kaikki päättyy. Teiltä!”

Kukaan ei ollut koskaan pakeni Branderscarin vankilasta. Tässän oli määrä olla myös meidä tarinamme päätepiste; kuten luostari veljeni Berinin joka poltettiin roviolla ja on nyt toivoaksseni Asmodeuksen-saleissa nauttimassa ansaitsemaansa kunniaa. Minä ja ystäväni emme mekään olisi onnistuneet paossa ilman ulkopuollista apua ja jumalan suojelusta; Mutta nyt minä kiirehdin asioiden edelle.

Tähän minä kirjoitan Asmodeuksen, pimeyden prinssin ja helvetin valtiaan armosta, mitä oikeastaan tapahtui: Oikeus-istunnon jälkeen päihimme tungettin karkeat säkkikankaiset pussit, minkä jälkeen meidät rahdattiin kahleissa vankkureihin. Matka maistraatista Branderscardin-vankilan oli pitkä ja ikäväkyllä tapahtuma rikkaudesta puutteelinen. Olkoonkin että Erin,” seurueemme naisellisen kauneuden edustaja olakseen väärästä jumaluudesta syntynyt”, löi päänssä matkan aikana ja menetti tajuntansa kärryjen osuessa töyssyyn. Matkan lopussa ennen vankilaan saapumista me muut kuitenkin kuulimme koirien haukkumista ja kuiskintaa. Vankilan muurien sisäpuolella meihin iskettiin hehkuvankuuma polttorauta. Niin kuuma että edes minun Asmodeukselta saamani tultahylkivä nahkani ei sitä kestänyt, merkiten meidät ja herättäen Erinin tajuttomuudestaan. Pahoinpitelymme jälkeen meidät raahattiin portaatylös selliin jossa meidät kytkettiin seinään ja säkit otettiin pois ja näimme vankilan johtajan ensimmäistä kertaa. Johtaja toivotti meidät ylimielisellä ja kerrettiläisellä lausahduksella tervetulleiksi vankilaan ja kerskaili mukamas vankilansa ja pakanajumalansa parhaimmuudella, ennen kuin hylkäsi meidät huonostivalaisttuun sellimme. Siellä sellissä roikkuessani minäDesende Axios Arende, alias ”Snekius Desenden” Amodeuksen siunaama ja magian vahvistama, sekä rakshsa-isäni fyysisen voiman saanut tiefling-Sorcerer tutustuin tuleviin matkakumppaneihini; Puhdasta lihasta olevaan Gurras örkkiin joka ei viellä ollut tutustunut Asmodeuksen mahtiin, puoli-örkkin nimeltä Zonnok(Warpries) joka oli jo silloin toiminut suurimman-ruhtinaan palveluksessa , sekä aiemmin mainittuun oikean jumalan puoleen kääntyneeseen Aasimar papittareen Eriniin. Juurikun olin alkamassa opastaa keskustelua pakosuunnitelmaan vartijat saapastelivat sellimme edustalle, kun Erin avasi suunsa tiedustellakseen mistä oli kysymys kapteeni keskeytti hänet tylysti ja ilmoitti korkeaarvoisen vieraan haluavan keskustella juuri kyseisen rikollisen kanssa, mitä hänen vajaavainen ymmärryksensä ei pystynyt käsittämään. Vartijoiden vietyä Erinin yritin viellä virittää keskustelua mutta tuloksetta aina siihenasti että hänet tuotiin takaisin pidellen kädessään maagista suru-huntua. Pian vartijoiden poistuttua ja kahlidittua aasimarin seineen, Erin paljasti että meillä oli yhteyshenkilö ulos ja että meiilä olisi nyt kaikki tarpeelinen pakoavarten. Kertomus herätti meissä kyteneen toivon ja aloimme kiireesti pohtia mahdollisuuksia. Lopulta kuitenkin osoittautui että ainoa keinno paeta olisi käyttää meille toistaiseksi tuntemattomia voimia omavaa huntua. Aikamme tutkittuamme totesimme hunnun maagisesti sisältävän useita hyödyllisiä esineitä, kute tiirikkasarjan jota, tyrannien mestarin nimeä ylistäen, olin harjaantunut käyttämään. Vapautettuani vankitoverini ja avattuani sellimme lukon tiirikoi naapurisellin auki ja vapautin viimeisen pakoon osallistuvan jätin nimeltään Grublejack (Ogre), ikävä kyllä ruosteisten lukkojen äänekäs kitinä houkutteli vartijan tarkastus kierokselle juuri kun sain lukko naksahti auki. Ovella vartiossa ollut Gurras ei saanyt estettyä häntä näkemestä pakomme alkua mistä seuranneen lyhyen kahakan aikana paikalle saapui kaiken kaiikkiaan viisi vääräuskoista vartiaa.

Kahaka loppui kun sain uskoteltua maagisten voimieni avulla olevani vartijoiden kauan kadoksissa ollut serkku joka oli väärinperustein vangittu. Ikäväkyllä vartijat aikoivat viedä minut kapteenin juttusille mistä mahtini ei olisi minua pelastanut, joten yritin yllätää vartijat, yksi heistä kuitenkin huomsi ysitykseni mistä synynyt häly sai Gurrasin toimimaan. En tiedä taistelun kulusta pljoakaankoska minut iskettin tajuttomaksi lähesvälittömästi, herätessäni Erinin lääkitykseen saatoinvain todeta vartijoiden kuoleen.

Vartioiden tappio salli joukollemme hetken aikaa varustautua vääjäämättömään lisäjoukkojen saapumisee. Ja toden totta hetkenpäästä portaita kapusi joukkosotilaita vaatien tunnussanaa. Tilanne riistäytyi jälleen verenvuodatukseksi jossa me Asmodeuksen siunaamat joukkot tuhosimme häpeällisen Mitran palvojat. Vältääksemme turhaa verenvuodatusta päätimme paeta savupiippua pitkin alempiin kerroksiin. Joukkomme varmasti mielytti pimeyden prinssiä kun annoimme vääräuskoisille heidän oikeutetun kohtelun ,tuleen heittämisen, ilmeisen vaaroja kaihtamaton örkkimme syöksyi ensimmäisenä alas, minkä jälkeen tulimme Erin ja minä. Alhaalaa meitä odotti yksi Gurrasin surmaama vartija sekä muutama kokki jotka hetken emmittyään nantautuivat vastaan panematta. Seuraava pakomme etappi oli pihamaan ylitys jota johti kokiksi naamioitunut sotamestarimme Zonnok. Onnistunut pihan ylitys innoitti meidät yrittämään parhaamme, takaa kuuluvien metsästyshuutojen saatelemana. Ikäväkyllä Grumblejackin valtaisa koko herätti murilla olleiden vartijoiden huomion, ja johti nuolikuuroon, jossa jättimme haavoittui lievästi. Mutta onnistuimme kuitenkin saavuttamaan tornin jonka pohjasta avautui suuri huusiluukku mereen. Pikaisen mutta sitäkin kiihkeämmän väittelyn jälkeen aloimme valnistautu pakoon mereen keittiöstä löytämämme köyden avulla, sillävälin kun jätti ystävämme suoritti lyhyen piipahdugsen tornin rapuilla Gurrasin varomattomien sanojen johdosta. Laskeutuminen mereen onnistui köydenavulla helposti mutta Grumbljack joka ei kiiressään alas tornista huomannutsitä vaan hyppäsi luukun läpi suoraan mereen loukaten itsensä lievästi ja paiskaten Zonnokin vasten kalliota. Vedessä viettämämme välikohtaus ei kuitenkaan osoittautunut ylivoimaiseksi, kiitos riisuttujen haarniskoiden ja kevyiden kantamusten, vaikkakin virtaukset olivatkin vähän haasteelliset. Merta suuremmaksi haasteeksi osoittautuivat rannikolla ollet kaksi vartijaa ja heidän koiransa. Hurjassa yhteen otossa jossa tajuntansa menettivät sekä leidi Erin, urhoolinen Grumblejack että uskonsoturimme Zonnok. Onneksi vartiotuvasta löytämämme ensiapu tarpeet riittivät elvyttämään valtaosan joukostamme, leidi oli untenmailla Grumbuskenin hellässä huomassa, tulevaa nummimarssia varten. Asmodeuksen nimeen, hetken tilanne näyttimenetetyltä jättiläismäistä rupikonna muistuttaneen olennon iskettyä jättimme tajuttomaksi ja yrittäessä niellä minut. Onneksi joukkomme raskas jousitulitus ajoi elukan pakosalle, minkä jälkeen mikään ei uskaltanut haastaa meitä matkalla kohtaamispaikalle. Olemme saapuneet sovitulle kohtaamis paikalle lopenuupuneina, rähjäisinä ja useimmat pahoin haavoittuneina. Mutta olemme saavuttaneet jotain mitä pidettiin yleisesti mahdottomano.

OLEMME PAENNEET BRANDERSCARDIN VANKILASTA!

Yleistietoa
Hahmot:
Rairari: Desende,Tiefling(Rakshasa blooded)Sorcerer(Cross-Blooded;infernal/serpentine)[/font]
mmultima: Lady Erin, Aasimar Cleric of Asmodeus (Herald Caller)
Tagrila: Xannok Domitius, Half-Orc Warpriest of Asmodeus
Addry: Gurras Orc Barbarian [/color]

Sivuhahmot:
hargoyle: Grumblejack, Ogre[/font][/color]
Erinin vale sisko
Mystinen hyväntekijä

Yleinen varustus:
Maaginen huivi (ulos otettu: 2dagger, 2houlisympol, mv-tieftules)
Vartijoiden aseita, haarniskoja x2, 2x jousta ja nuolia(n.20kpl)

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.